Σελίδες

Translate

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Χιόνης στον Realfm 97,8: Αν θα είναι καθαρή ή βρώμικη η έξοδος από το μνημόνιο θα εξαρτηθεί από την αναδιάρθρωση του χρέους δημοσιεύθηκε: 06/12/2017 13:00

Ο Διονύσης Χιόνης, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αναφέρθηκε στη χθεσινή δήλωση του κ. Κοστέλο αλλά και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Ας μην παίρνουμε πολύ στα σοβαρά αυτά που λέει ο κ. Κοστέλο. Ας μην συζητήσουμε για τις προβλέψεις τις οποίες έκανε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Τρόικα τα προηγούμενα 8 χρόνια. Ωστόσο, αν θα είναι καθαρή ή βρώμικη η έξοδος θα εξαρτηθεί από την αναδιάρθρωση του χρέους. Η ελληνική οικονομία αν βγει στις αγορές μετά τον Αύγουστο του 2018 με αυτό το επίπεδο χρέους, με αυτό τον όγκο χρέους που έχει, αναμφισβήτητα θα συνεχίσει μια κατάσταση δημοσιονομικής σταθεροποίησης και εποπτείας, γιατί το χρέος αυτό είναι μη βιώσιμο και μη διαχειρίσιμο" τόνισε.
"Αν όμως προηγηθεί μια ουσιαστική αναδιάρθρωση χρέους και βγει στις αγορές με ένα πιο μικρό επίπεδο χρέους, τότε θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Αυτό είναι το κλειδί" διευκρίνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με ενδιαφέρει η άποψή σας