Translate

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Για την Επέτειο των Δεκεμβριανών.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Β.Ραφαηλίδη <<Κωμικοτραγική Ιστορία του Νεοελληνικού κράτους>>.

"Την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων 26 Δεκεμβρίου του 1944, στο υπουργείο εξωτερικών, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στον Τσώρτσιλ γιά άλλη μία επίδειξη θάρρους αλλά και καλής θέλησης, και όχι στο οχυρό της <<Μεγάλης Βρετανίας>> συγκαλείται διάσκεψη στην οποία παίρνουν μέρος εκτός από τον Τσώρτσιλ αυτοπροσώπως και όλη την συνοδεία του, ο Αμερικάνος Πρεσβευτής, ο Γάλλος πρεσβευτής, ο επικεφαλής της ρώσικης στρατιωτικής αποστολής αντισυνταγματάρχης Γκριγκόρι Ποπώφ, ο αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός, ο πρόεδρος της κυβερνήσεως Γ.Παπανδρέου, ο Σοφούλης, ο Πλαστήρας, ο Καφαντάρης, ο Μάξιμος, ο Κανελλόπουλος, ο Ράλλης, ο Στεφανόπουλος, ο Γονατάς, ο Αλεξανδρής, ο Θεοτόκης και ο Τσαλδάρης.
Οι τρείς αντιπρόσωποι του Ε.Α.Μ, Σιάντος, Παρτσαλίδης και Μάντακας, μπαίνουν στην αίθουσα καθυστερημένοι, όπως οι σνόμπ στίς δεξιώσεις, όταν θέλουν να δείξουν στον οικοδεσπότη πώς τού κάνουν μεγάλο χατήρι που ήρθαν. Είναι το πρώτο τους λάθος. Ο Τσώρτσιλ ήδη ξέρει πως θα θελήσουν να το παίξουν ισχυροί που υπαγορεύουν όρους, και αυτό ακριβώς θέλει. Θέλει να δείξει πως η διάσκεψη απέτυχε εξ αιτίας της αδιαλλαξίας του Ε.Α.Μ, και να εμφανιστεί ώς ο μόνος ειρηνοποιός.
Μετά τα προκαταρτικά, ο Τσώρτσιλ αποχωρεί και αφήνει τους Ελληνες να τα βρούν μόνοι τους(!!!). Ο Τσώρτσιλ δεν θέλει να επέμβει(!!!). Και τότε γίνεται η μεγάλη πλάκα με τα περίφημα <<έξι σημεία του Ε.Α.Μ>>
Σημείο πρώτο: Το Ε.Α.Μ θα συμμετέχει στην κυβέρνηση με ποσοστό 40-50%.
Σημείο δεύτερο:Θα πάρει τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και τα υφυπουργεία Στρατιωτικών και Εσωτερικών.
Σημείο τρίτο: Η Χωροφυλακή θα διαλυθεί.
Σημείο τέταρτο: Θα διαλυθούν επίσης η Ορεινή Ταξιαρχία,ο ιερός λόχος και η άρτι συσταθείσα Εθνοφυλακή.
Σημείο πέμπτο: Για το πολιτειακό (γιά τον Βασιλιά δηλαδή), θα γίνει δημοψήφισμα την πρώτη Κυριακή του Φλεβάρη.
Σημείο έκτο και μωρία εσχάτη: Εκλογές για συντακτική εθνοσυνέλευση θα γίνουν τον Απρίλη.
Αυτά τα ολίγα υπό μορφή τελεσιγράφου και ενώπιον αναίσχυντων αστών πολιτικών με τεράστια πείρα στις ίντριγκες και τίς βρωμιές. Η Ηγεσία του Ε.Α.Μ, στερείται παντελώς πολιτικής πείρας. Εγώ πιστεύω πώς στερούνται και μυαλού. Προκαλούν άστοχα τούς πάντες και κυρίως τον γερόλυκο τον Τσώρτσιλ.
ΤΟ ΚΩΜΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ.
Μόλις οι εκπρόσωποι του Ε.Α.Μ τελειώνουν την τελετουργική εκφώνηση του από τα έξι σημεία τελεσιγράφου τους, σηκώνεται πρώτος ο Πλαστήρας και τούς πατάει ένα χεσίδι, μα τι χεσίδι! Το παίζει μέλλων πρωθυπουργός, ελληνολεβέντης και καραμπουζουκλής. Η χωριατιά του Πλαστήρα ήρθε να συναντήσει την βλακεία των ηγετών του Ε.Α.Μ, να την πάρει από το χέρι και να βγούνε μαζί εκτός αιθούσης. Μία πολύ Ελληνική ατμόσφαιρα!
Και από την άλλη μία Αγγλική ατμόσφαιρα, όταν ο Τσώρτσιλ, την ίδια κιόλας μέρα, καλεί το σμάρι των δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο που βρίσκονται στην Αθήνα για την περίσταση, και τούς λέει, το... και το.. με λίγα λόγια ότι οι τρείς ηγέτες Εαμίτες είναι μαλάκες. Τούς διαβάζει στην συνέχεια και τα έξι σημεία καί όλος ο κόσμος σκάει στα γέλια. Μετά καλεί τον αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό και τού λέει πως αποφάσισε να σχηματίσουν οι Ελληνες κυβέρνηση χωρίς το Ε.Α.Μ, διότι λέει,ότι οι άνθρωποι που λένε τέτοιες κοτσάνες αποκλείεται να είναι σε θέση να κυβερνήσουν. Και θα είχε δίκιο, άν η αποφασή του να αποκλείσει τους ΕΑΜιτες στηριζόταν όντως στην διαπίστωση πώς οι ΕΑΜίτες δεν είναι σε θέση να κυβερνήσουν. Ομως είναι και παραείναι, και στο βουνό το έδειξαν με τον λαμπρότερο τρόπο. Απλώς εκμεταλλεύεται την αδιαλλάξια τους,και την έλλειψη πολιτικής πείρας για να γελοιοποιήσει το Ε.Α.Μ, που έκανε ότι μπορούσε για να προμηθεύσει στον Τσώρτσιλ επιχειρήματα.
Την 28η Δεκεμβρίου 1944 ο Τσώρτσιλ παίρνει το αεροπλάνο για το Λονδίνο και μας αποχαιρετά διά παντός, βέβαιος όντας πώς άλλη μία φορά κέρδισε με νόκ άουτ. Εκεί που όλοι περίμεναν έναν διπλωματικό θρίαμβο του Ε.Α.Μ, που πράγματι διαπραγματευόταν από θέση ισχύος, βλέπουν έκπληκτοι τον Τσώρτσιλ να θριαμβεύει, όταν όλα πήγαιναν στραβά για αυτόν στην Αθήνα και ο ΕΛΑΣ κυριαρχούσε. Δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις η να κλάψεις. Πάντως,υπάρχουν και χειρότερα.
Λοιπόν, καθίστε καλά, πάρτε κανένα ηρεμιστικό εσείς οι αριστεροί και ακούστε το μεγάλο νέο: Δύο μέρες μετά την αναχώρηση του Τσώρτσιλ, οι Ρώσοι καλούν τον Ελληνα πρεσβευτή στην Μόσχα και του ανακοινώνουν πώς διορίζουν Σοβιετικό πρεσβευτή στην κυβέρνηση των Αθηνών!! Την κυβέρνηση από την οποία μόλις είχαν αποκλειστεί οι ΕΑΜίτες, ύστερα από την εξαπλή γκάφα των <<έξι σημείων>>. Σαφέστερο μήνυμα των συντρόφων Ρώσων πρός τους συντρόφους Ελληνες γιά το ότι τους έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Παρά ταύτα, πάντα μακάριοι, οι Ελληνες κομμουνιστές και πάντα βέβαιοι πώς ο Στάλιν δεν κάνει ποτέ λάθος, ερμηνεύουν αυτήν την συμπεριφορά των Ρώσων σαν κόλπο σπουδαίο και μεγάλο του πατερούλη πού όπου νάναι, μόλις τελειώσει ο πόλεμος που συνεχίζεται και του δημιουργεί σκοτούρες, θα φανερώσει τον κρυμμένο άσσο,και όλα θα πάνε καλύτερα στον καλύτερο των κομμουνιστικών κόσμων, τον Ελληνικό!!

Το συνηθίζουν οι Ελληνες αριστεροί. Πρώτα γεμίζουν την καρδάρα με κάθε επιμέλεια και ύστερα δίνουν μία και χύνουν το γάλα''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με ενδιαφέρει η άποψή σας