Σελίδες

Translate

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Παιχνίδια στο παρά 1' (Συνέντευξη σε Zougla.gr)

Την βεβαιότητα πως στο τέλος, Ελλάδα και δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία εξέφρασε, μιλώντας στο zougla.gr, ο καθηγητής οικονομικών κ. Διονύσης Χιόνης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «πιστεύω ότι το εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις θα ξεπεραστεί γρήγορα και θα καταλήξουμε σε μία συμφωνία. Το θέμα έχει να κάνει με την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας και τη δυνατότητά της να υλοποιηθεί σε μια κοινωνία που έχει κρίση και βρίσκεται το κέντρο μιας πολύ μεγάλης ύφεσης».

Επιπλέον, ο κ. Χιόνης σημείωσε πως αυτό που είναι σημαντικό είναι το αν και κατά πόσο θα μπορέσει μια συμφωνία να τύχη μιας ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης, ώστε να εφαρμοστεί σωστά το πρόγραμμα.

«Χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά στις σχέσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, μια διαφορετική σχέση για το χρέος, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αναπτυξιακό. Διαφορετικά, έχουμε να κάνουμε με ένα καινούργιο μνημόνιο. Το θέμα είναι να το αποφύγουμε. Αν το επαναλάβουμε, τότε καλό θα ήταν να το είχαμε κάνει από τον Φεβρουάριο του 2015» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με ενδιαφέρει η άποψή σας