Σελίδες

Translate

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Συνέντευξή μου στο Ν. Ευαγγελάτο για την πορεία των συζητήσεων

Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Χιόνης είπε ότι αν δεν έχουμε συμφωνία έως τις 30/06:

- Η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μια έκτακτη χρηματοδοτική κίνηση για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό π.χ. για να καλυφθεί η πληρωμή στο ΔΝΤ. Ο καθηγητής επεσήμανε ότι τον τελευταίο καιρό μετά από πολλά χρόνια αυξήθηκαν τα επιτόκια των ομολόγων ακόμα και των Γερμανών κάτι το οποίο δεν τους συμφέρει σε καμία περίπτωση.

Ο κ. Χιόνης είπε ακόμα ότι η συμφωνία στην οποία θα πρέπει να καταλήξουμε πρέπει να περιλαμβάνει και το χρέος. Όταν ρωτήθηκε σε τι θα μεταφραστεί η πίεση προς τους Έλληνες και την καθημερινότητά τους είπε ότι την πίεση θα την δούμε στις τράπεζες που σημαίνει capital controls και θηλιά στην ρευστότητα. Να μας οδηγήσουν στα άκρα και στην γρήγορη συμφωνία.

Στο ερώτημα τι θα σημαίνει το «πάμε σε ρήξη» είπε: «Θα βγούμε από την ΟΝΕ».

Ο κ. Χιόνης όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με τα χρέη της χώρας είπε ότι τα χρέη θα πληρωθούν. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρώσουμε χρέη. Η αυτή η γενιά ή οι επόμενες θα τα πληρώσουμε. Μπορεί να γίνει μια παροδική στάση αποπληρωμών αλλά στο τέλος θα τα πληρώσουμε. Μονομερής διαγραφή δεν γίνεται αλλά διευθέτηση με κάποια αντιπαροχή».

Ο κ. Χιόνης είπε επίσης ότι το καλύτερο απ’ όλα θα είναι να έχουμε μια λύση. Στο ερώτημα πόσο άσχημα θα είναι τα πράγματα απάντησε: «Δε νομίζω ότι θα είναι πιο άσχημα από τώρα. Ούτε και τώρα έχουμε επί της ουσίας τράπεζες, μισθούς και ασφαλιστικά ταμεία. Τα capital control δεν αφορούν τους απλούς πολίτες. Οι επιχειρήσεις πάντα εξαιρούνται όπου κι αν έχει γίνει αυτό. Αν αποφασισθεί το capital control θα αποφασισθεί από την ΕΚΤ».

Τέλος, ο καθηγητής ζήτησε να βγει ο Ντράγκι και να πει ότι στηρίζει τις ελληνικές καταθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με ενδιαφέρει η άποψή σας