Σελίδες

Translate

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η Αυτοεκπληρούμενη Προφητεία


Είναι λογικό στο τέλος το πρόγραμμα να μην ‘βγεί’ . Ο καιρός περνάει αξιολογώντας τις δυσκολίες υλοποίησης του προγράμματος, συζητώντας για τις πολιτικές εξελίξεις και κάνοντας ότι είναι δυνατόν προκειμένου να μην μπορέσει να υλοποιηθεί κανένα πρόγραμμα.
Ο καιρός περνάει και για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών τίποτα. Χρειάζεται να θυμηθούμε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε την σχετική τραπεζική οδηγία και ως εκ τούτου από την 1/1/2016 στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα συμμετέχουν και οι καταθέτες.
Ο καιρός περνάει και θα κληθούμε να συζητήσουμε για το χρέος αλλά για άλλη μια φορά δεν θα έχουμε προτάσεις. Και δεν θα έχουμε προτάσεις διότι δεν συζητήσαμε ποτέ ουσιαστικά προκειμένου να σχηματοποιήσουμε σαν κοινωνία ένα πλαίσιο προτάσεων για το χρέος.
Ο καιρός περνάει και παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απώλεια σημαντικών  κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και το ΣΕΣ. Οσον αφορά για το πρόγραμμα Γιούνκερ δεν φαίνεται να μας απασχολεί.  
Γενικότερα δεν φαίνεται να μας απασχολεί τίποτα μέχρι τις εκλογές. Αμέσως όμως μετά από τις εκλογές ακολουθεί η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην έχουμε κάνει τίποτα και μετά για άλλη μια φορά θα φταίει η φιλελεύθερη Ευρώπη η οποία δεν θα απελευθερώνει πόρους για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

Όσο λοιπόν βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι στην άποψη ότι δεν κάνουμε τίποτα διότι το πρόγραμμα δεν βγάνει τότε πράγματι το πρόγραμμα δεν θα βγεί. Παγιδευόμαστε για άλλη μια φορά στην αυτοεκπληρούμενη προφητεία της καταστροφής και διαιώνισης της κρίσης.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με ενδιαφέρει η άποψή σας