Σελίδες

Translate

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ελληνες Φαντάροι με τον αλβανικό αετό

 Ειλικρινά δεν ξέρω τι πρέπει να μας προβληματίσει περισσότερο. Το γεγονός ότι Έλληνες υπήκοοι αλβανικής καταγωγής υπηρετώντας την θητεία τους προπαγανδίζουν τα σύμβολα του αλβανικού αλυτρωτισμού; To γεγονός ότι βγάζουν φωτογραφία(και δυστυχώς όχι μια μόνο) χωρίς κανένα φόβο κατά την διάρκεια της θητείας τους και την διαρρέουν στο διαδίκτυο; ή τέλος το γεγονός ότι αυτοί οι ‘στρατιώτες’ του ελληνικού στρατού γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα;


Αν κρίνει κανείς από την ηλικία τους αντιλαμβάνεται ότι αυτά τα παιδιά γεννήθηκαν, πήγαν σχολείο και κοινωνικοποιήθηκαν  στην Ελλάδα.  Με απλές χρονικές και ηλικιακές αναγωγές αντιλαμβάνεται κανείς ότι προέρχονται από οικογένειες λαθρομεταναστών που ήρθαν στη Χώρα αρχές της δεκαετίας του 1990. Αρα διαπαιδαγωγήθηκαν στην Ελλάδα  σε μια εποχή που παρουσιάζονταν ελάχιστα ρατσιστικά φαινόμενα  και διακρίσεις. Ακόμα λοιπόν και έτσι απέτυχαν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία και να αντιληφθούν τις ευαισθησίες αυτής της κοινωνίας με τα σύμβολα. Το κυριότερο με την στάση τους και τα διάπλατα χαμόγελα που φαίνονται στην φωτογραφία είναι ότι δεν νιώθουν και την οποιαδήποτε ενοχή.


Αυτή η φωτογραφία είναι τρανή απόδειξη του ισχυρισμού ότι άνθρωποι που προέρχονται από πολύ διαφορετικούς πολιτισμούς από τους δικούς μας δεν πρόκειται ποτέ να ενσωματωθούν την ελληνική κοινωνία. Η ντροπιαστική φωτογραφία υπενθυμίζει και κάτι άλλο. Οπως σήμερα έτσι και τότε κάποιοι ιδιαίτερα ‘ευαίσθητοι’ έκαναν εκκλήσεις στην ανθρωπιά μας και στις ανθρωπιστικές αντιλήψεις   της ελληνικής κοινωνίας και του ευρωπαικού διαφωτισμού  προκειμένου να αποδεχτούμε τις ορδές λαθρομεταναστών από την Αλβανία την δεκαετία του 1990. Και πραγματικά η κοινωνία μας κατόρθωσε και απορρόφησε ή ενέταξε περισσότερο από ένα εκατομμύριο αλβανών.   Αποδεικνύεται όμως τώρα  για άλλη μια φορά ότι με ψευδεπίγραφες ευαισθησίες και επιφανειακές προσεγγίσεις ούτε εθνικές πολιτικές διαμορφώνονται και δυστυχώς ούτε κοινωνικές παρεμβάσεις γίνονται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με ενδιαφέρει η άποψή σας