Σελίδες

Translate

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Πολιτικές Εξελίξεις και ΟΝΕ



Oτι και να γίνει η ΕΕ θα αλλάξει. Το θέμα είναι να μην αλλάξει χωρίς εμάς. Η νέα μορφή της ΕΕ να λάβει υπόψη της και τα τραγικά λάθη που έκαναν οι δομές της ΟΝΕ στην διαχείριση του ελληνικού προβλήματος.
Τους επόμενους 18 μήνες έχουμε πολλά και σημαντικά πολιτικά γεγονότα που θα επιφέρουν αλλαγές. Η αρχή γίνεται με το δημοψήφισμα στο Η.Β. στις 22/6. Ακολουθούν στις 26 Ιουνίου οι Ισπανικές εκλογές με πολύ αμφίβολο τελικό αποτέλεσμα. Τον ερχόμενο  Οκτώβριο θα διεξαχθεί συνταγματικό δημοψήφισμα στην Ιταλία όπου θα κρίνει το μέλλον της κυβέρνησης Ρέντζι καθώς και ορισμένα άρθρα που ορίζουν τις σχέσεις Ιταλίας ΟΝΕ. Τον Απρίλιο του 2017 οι Γαλλικές εκλογές θα διεξαχθούν με κεντρικό θέμα (όπως φαίνεται) την θέση της Γαλλίας στην ΟΝΕ και την έξοδο από την κρίση της γαλλικής οικονομίας. Τέλος, το Νοέμβριο του 2017 θα διεξαχθούν οι πολυπόθητες γερμανικές εκλογές.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο έως και αδύνατον όλες οι παραπάνω πολιτικές εξελίξεις σε χώρες ‘πυλώνες’ της ΟΝΕ και ΕΕ να μην επηρεάσουν την εξέλιξη και την πορεία της ΟΝΕ. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην ανταποκριθεί η ΕΕ στο αίτημα για αλλαγή και χαλάρωση. Το διακύβευμα   της μη ανταπόκρισης σε όλα τα παραπάνω είναι η διάλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με ενδιαφέρει η άποψή σας